Surat #300 Gil (4)

Teruntuk: Gil

I don’t know if I am talking to a deaf, dead body right now, or you in fact are secretly watching the whole event (bcs you said lo cuti bulan madu sampai Mei, and probably you’re going back to college or whatsoever) or your leaving is actually true or it is just me always being in denial. Who knows?

Being suicidal is so popular nowadays, isn’t it? Even in the app. I think a few people are starting to be like what you were (or still are?) and it seems cool. But…. I’m still happy and naïve and immature, anyway, and rather than becoming a suicidal one, being immortal seems so much more interesting! Apalagi kalau suatu saat permen cokelat terenak di dunia jadi gratis and this nature will heal as if it has never been broken before.

But, then, there must be an argument saying that I have never been so hurt and depressed before, so there’s no way I can understand all your thoughts, or people’s thought which is kind-of-like-yours. Well, that’s true, but you have never had a life like mine to the point when you want to be immortal, either. So, we’re even.

Konsep depresi orang sekarang terlalu Western, ga, sih? Bukankah all the philosophical chit-chats recently berasa terlalu Western juga? I think, there is no absolute right, there is no absolute wrong. Adanya, what we believe is right or what we believe is wrong. Except for numbers, sih. Bahkan, mungkin, jawaban matematis pun bisa aja ga absolut. Nilai pi aja ga mutlak 3.14159, kan? Ya intinya, you believe what you believe is right. You talk based on the knowledge that you find ideal. That’s good, but probably that’s not absolute. However, it sure is absolute if you perceive it as a fact, in your head.

If you want(ed) to die, then die. Lo cuma satu dari miliaran orang lainnya di bumi. Satu ilang, ga akan ngaruh terlalu banyak for the human race. Kalo lo mati sekarang pun, ada ratusan bayi lainnya yang baru lahir. Iya, lo mati ga akan banyak ngerubah apa-apa. Paling, nyusahin beberapa orang di sekeliling lo yang akan ngurus your dead body nanti. Lalu, this universe is just a mere illusion. Untuk apa lo pengen memahami sesuatu di luar batas kemampuan lo? You have guts, ya. Apa lo tau di luar dari sesuatu yang ilusi itu apa? Apa lo pernah lihat di luar dari sesuatu yang ilusi itu apa? Selama lo merasa hidup ini hanyalah ilusi, dan merasa bahwa realitas adalah pereduksian dari ketiadaan, well, intinya lo ingin kembali pada ketiadaan itu, kan? Oke, silakan. However, ketika lo mati, lo gak bisa memahami ketiadaan itu karena lo udah melebur dengan ketiadaan. Kalo lo ingin memahami makna ketiadaan itu, ya lo harus hidup, karena di dalam Ada, ada Ketiadaan.

Eh, tapi siapa tau lo nanti akan bereinkarnasi.

Tertanda: Stupid Kid,

whose life is always great in where she belongs.

~

Untuk user SayaApp atau Hoomn yang ingin ikutan menulis surat juga di event #30HariSayaAppMenulisSurat, kalian bisa baca ketentuannya di bawah ini, ya! Tabik!

#30HariSayaAppMenulisSurat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*